Tehnologia miscarii
seidul central al firmei
Bucuresti
Str. Traian, Nr. 57, Sector 3

Tel: 021-326.03.55
Mobil: 0745.172.929
Fax: 021-323.40.34

E-mail: office@ortotech.ro
info@swash.ro
Cele mai frecvente intrebari despre orteza de sold S.W.A.S.H.

1. De obicei orteza de sold S.W.A.S.H. se poarta pe sub sau pe deasupra imbracamintii?
In general, orteza de sold S.W.A.S.H. se adapteaza pe sub imbracamintea pacientului pentru a optimiza controlul asupra aliniamentului soldului.

2. Dar despre igiena?
Orteza de sold S.W.A.S.H. trebuie indepartata in timpul efectuarii igienei deoarece articulatiile ortezei nu trebuie sa fie in contact cu apa.

3. Utilizand orteza S.W.A.S.H. se poate obtine extensia musculaturii adductoare?
Da.

4. Cand pacientii nu mai trenbuie sa poarte orteza?
Orteza de sold S.W.A.S.H. ajuta la coordonarea consecintelor tonusului ridicat al musculaturii adductoare. In timp ce pot exista unele transferuri in reducerea tonusului adductorilor dupa utilizarea ortezei S.W.A.S.H., nu se stie daca acesta va reveni daca orteza nu mai este utilizata.

5. Va fi necesara orteza de glezna, picior?
Orteza de sold S.W.A.S.H. nu afecteaza necesitatea ortezei de glezna, picior. Uneori poate doar schimba doar criteriul de design al ortezei la unii pacienti. Deoarece S.W.A.S.H. are o influenta semnificativa asupra rotatiei in plan transversal a membrelor inferioare, va fi necesara orteza de glezna, picior.

6. Cat de mult ar trebui purtata orteza?
In general orteza S.W.A.S.H. ar trebui purtata in jur de 6 ore pe zi. Se poate utiliza si pe timpul noptii.

7. Exista efecte secundare in urma utilizarii ortezei de sold S.W.A.S.H.?
Dupa indepartarea ortezei pot aparea semne rosii pe piele in zonele interne ale coapselor unde actioneaza fortele tonusului anormal al musculaturii adductoare. Aceste semne ar trebui sa dispara in aproximativ 30 de minute dupa indepartarea ortezei.

8. Pacientul pare sa stea prea mult timp cu coloana vertebrala in flexie. Se poate remedia acest aspect?
Aceasta problema poate fi minimalizata utilizand orteza de sold S.W.A.S.H. cu tijele verticale cu unghi de 115 grade. De asemenea, se poate utiliza o pelota (cu zona subtire pe scaun si partea ingusta sub picioare). Daca problema persista, orteza trebuie ajustata.

9. Cat de mult va fi utilizata orteza la un copil in perioada de crestere?
Orteza va fi utilizata de catre un singur pacient timp de 2-3 ani. Componentele ortezei pot fi comandate separat, astfel ca orteza poate fi ajustata oricand.
COPYRIGHT © 2007 / Ortotech
Web design: Web design Romania